FC Křivsoudov

#takhletadyzijem

Áčko nejtěsnějším rozdílem podlehlo Říčanům

FC Křivsoudov „A“ – FK Říčany „A“ 0:1 (0:1)

 

13. kolo I.B třída sk. D

 

Neděle 30.10.2022

 

Poslední říjnovou neděli Áčko hostilo FK Říčany, jednoho z favoritů soutěže. Hosté nasbírali 25 bodů, stejně jako Jevany a Sedlec-Prčice, ale disponovali nejlepší obranou soutěže. Nicméně Křivsoudov držel v domácím prostředí vítěznou sérii, a nechtěl doma svoji kůži dát lacino. Od začátku utkání se hrál vyrovnaný fotbal a ani jedno mužstvo se nedostávalo do vyložených šancí. První střela na branku letěla z kopačky Mir. Filipa, brankář byl pozorný. Poté trochu vzruchu přinesly na obou stranách rohové kopy. Hosté svoje dva rozehráli prudkým nástřelem před branku, ale nejdřív míč prošel netknutý přes celé vápno, ve druhém případě míč ztlumil v náruči Mar. Filip. Domácí zakončili hlavou v těžké pozici těsně vedle. Hosté pak využili otevřenější obrany, dlouhý nákop pro sebe uzmul Beran, na jeho centr si počkal Bereš a z voleje trefil pěkně k tyči, 0:1. Říčanští zahrozili ještě jednou, ale tentokrát dobře zasáhl Mar. Filip.

 

Do druhého poločasu nastoupil Křivsoudov aktivněji a v tempu vydržel až do konce. Bohužel se nedařilo vypracovat si vyložené šance, ale slibných momentů bylo celkem dost. Tu chyběla přesná finální přihrávka (dva centry Ptáčka byly o trochu delší než by bylo potřeba), tu střely Žáka a F. Vopěnky na poslední chvíli zblokovala obrana soupeře, hlavička Ptáčka z dobré pozice skončila mimo tyče. Hosté se do zakončení příliš nedostávali, ale jejich návštěvy na půlce domácích působily potíže. Na svém místě naštěstí byl domácí brankář Filip a po rychlém brejku vyrazil na roh střelu do protipohybu. 89. minuta přinesla spoustu emocí – vše začalo neodpískanou penaltou ve prospěch hostí, míče se bezprostředně zmocnil Ptáček, byl faulován, ale pokračoval v pohybu vpřed, jenže tvrdě narazil do dalšího soupeře. Následně v něm „bafly saze“ a strčil do soupeře, rozhodčí Soukup vyloučil oba aktéry střetu. Poslední možnost změnit skóre měl na kopačce Š. Vopěnka, v těžké pozici levačkou branku netrefil. Utkání tak skončilo vítězstvím hostů. Domácí se však nemají za co stydět, se soupeřem odehráli vyrovnaný zápas, což ocenili i tradičně skvělí křivsoudovští fans.

 

Sestava: Filip Martin – Vopěnka Štěpán, Vopěnka Filip, Ptáček Luboš, Štika Ondřej – Toula Patrik, Fučík Adam, Filip Miroslav © – Veselka Ondřej, Žák Jan, Procházka Otakar

 

Střídali: Mišoň David, Jakl Jiří, Tulach Jiří, Mareš Tomáš

 

 

V dalším kole naposledy v podzimní části soutěže zavítá Áčko na půdu soupeře, netradičně v pátek 4.11.2022 se od 19 hodin utká s mužstvem TJ Slavoj Velké Popovice. Bude se hrát pod umělým osvětlením, autobus z Křivsoudova vyjíždí v 17:15.